Anmeldelse

Christine Callisen

Commodore of happiness and laughter
SÅ fik jeg set Atlantis - og det var alle pengene værd.
laugh.gif


Jeg kan jo lige starte med at fortælle stykkets handling (bare så ingen er i tvivl):

Musicalen "Atlantis" fortæller historien om et samfund af magt - om et folk, der har glemt, hvor det kom fra - og en verden, hvor svig og magtbegær overskygger de gode kvaliteter i mennesket.

Krigsherren Jabbadoor vender efter en stor krig tilbage til Atlantis og ønsker at styrte Kong Atlas. Han tilbeder den dæmoniske krigsgud fluekongen Baal-Zebub og med hjælp fra sin håndlanger, den bedrageriske Zan-Zan, undfanger han en plan, der involverer den unge mand af folket, Silvan (og nej, i det her tilfælde snakker vi ikke om byggemarkedet), og dennes ulykkelige kærlighed til prinsesse Adalena.

Det lykkes for Jabbadoor at få Kong Atlas dræbt, og den unge Silvan bliver syndebuk for mordet og jages på flugt. Kong Atlas´ rådgivende munke bliver også jaget og ser sig nødsaget til at flygte til bjergene, hvor de forenes med den unge Silvan.
Jabbadoor kan ikke længere holde sine løfter til sin dæmoniske krigsgud, som bl.a. siger at han ikke må forelske sig. Den kyniske Jabbadoor forelsker sig nemlig i Prinsesse Adalena og forfører hende midt i hendes sorg over sin fars død og smerte over troen på at Silvan er morderen. Det medfører at hun bliver gravid med hans barn.

Den unge Silvans mor Salena, bliver taget til fange og får lejlighed til at fortælle prinsesse Adalena hele sandheden, inden Salena dør af sine kvæstelser. Guderne ville ikke finde sig i mere svigt, ondskab og menneskelig forfølgelse og kan derfor ikke længere acceptere Atlantis´ eksistens. Den unge Silvan og prinsesse Adalena kæmper fortsat for at overleve, og det ender med de får kravet om en båd indfriet. - De flygter sammen, fra det onde.

Musicalen ender med, at Atlantis rammes af et ødelæggende jordskælv, flodbølge og riget synker i havet. Dette sker lige efter Silvan og prinsesse Adalena har forladt øen (KÆRLIGHEDEN VINDER!!!!!)
grin.gif


Scenen var bygget meget simpelt op, med få rekvisitter. Der var 2 store lærreder på scenen, hvor der kørte en film på hele tiden - Utrolig flot og opfindsomt lavet.

Musikken...... DET VAR SÅ GODT!!! Det var nogle fantastisk gode sangere, og det hele - musikken, lyset, sceneopsætningen og sceneskift - gik bare op i en større enhed!

Jeg giver den
up.gif
up.gif
up.gif
up.gif
up.gif
ud af 5 mulige
up.gif


Efter forestillingen da vi var ved at forlade salen, overhører jeg følgende mellem 2 mænd: "Nåååeh, ja det har de da vist øvet længe på" - "Ja det var godt nok!". (sagt med så meget jydsk/vendsysselsk dialekt, der overhovedet kan proppes ind i en sætning). Jeg kunne bare ikke lade være med at grine. Det var en rigtig typisk jydsk beundringskommentar - for der var ingen tvivl, de var VIRKELIG imponerede!!
banana.gif


Men hvis nogen har tænkt på at tage ind og se Atlantis, så kan jeg kun anbefale det. I slutningen hvor de 2 forelskede når at flygte vil jeg dog anbefale man har en med til at holde i hånden (man KAN sevfølgelig også bare gribe den ukendte sidemands hånd - det siger jeg dog med forbehold, for at få nogen på nakken
box2.gif
). Det er virkelig et smukt sted, hvor der også godt kan liste sig en tåre ud af øjenkrogen (ha ha - i kan rigtig høre Christine var rørt, men bare rolig min lillebror fik et stort smækkys midt i hovedet da vi kom hjem, så jeg fik afløb)...
grin.gif
 

Christine Callisen

Commodore of happiness and laughter
Hov jeg glemte lige at fortælle, at jeg personligt synes man skal huske at tage noget at drikke med. Man bliver helt hæs og tør i halsen på sangernes vegne
cheers444.gif
(Nestea Peach kan anbefales!)
 

Rune Vejby

Commodore of Water Music
Kanon anmeldelse! Det er jo ligefør at man får lyst til at se stykket....
smile.gif

Jeg kan også virkelig godt lide når moderne medier (i dette tilfælde et filmlærred) bliver brugt aktivt som en del af forestillingen - så længe det ikke forvirrer mere end det gavner, naturligvis!

OFFTOPIC:
Var der nogen der fik lejlighed til at se Bill Viola udstillingen i Århus tidligere på året? Ved godt det er lidt offtopic, men jeg kom i tanke om det efter jeg læste omkring brug af video kunst i forbindelse med "Atlantis"
smile.gif
 

hornsalvig

New member
pudsigt at se en anmeldelse af et stykke jeg har spillet 75 gange. Men jeg har jo heller aldrig "set" den, og en musical bliver jo lidt amputeret af at man sidder og spiller musikken så manga gange i træk uden at kunne se hvad der foregår, men den ER da meget god!!!
Jeg har ikke haft tid til at se den nye opsætning, men jeg ved at Peter (Spies, komp.) har kæmpet med en re-instrumentering til denne opsætning.

salvig
 

Jette

Rear Admiral of O Theatre & the 4 - 1 + a few more
Re: Anmeldelser

Rigtig god anmeldelse, man får jo helt lyst til at se det. Men så skulle det nok komme dumpende til Odense, for jeg kommer nok ikke lige til Ålborg
crazy.gif
. Kan også rigtig godt li når de bruger video sekvenser, hvis det passer ind vel og mærke.
Da jeg var inde og se Terrorisme, havde de sat et fjersyn op i hver side af scenen, hvor de i sceneskiftne viste små videoklip med reklamer, en tale med Blair efter 11. september, Bush og dronningen, o.s.v. det var rigtig godt lavet. Men det fedeste videoklip, var et de havde fået lavet med Jes Dorph Pedersen, hvor han sidder inde i nyhedsstudiet og fortæller at Odense centrum er lukket af, fordi der har været en kraftig eksplosion og de viser klip med brandbiler o.s.v. og at man vil få nærmere besked senere, det fik lige en til at tænke WHAT
crazy.gif
.

Så har jeg været inde og se Mågen af Tjekhov og jeg må ærlig indrømme, at det faldt ikke lige i min smag og jeg ville nok ikke lige have kaldt det en komedie, selvom der da var nogle komiske situationer og sjove bemærkninger.

Stykket handler om den unge Konstantin der higer efter hans mors kærlighed/anerkendelse, men hans mor er en egocentrisk skuespiller, som lever som om hun stod hun på scenen og derfor ikke ser den ulykke der er omkring hende. Samtidig skal Konstantin kæmpe med, at være forelsket i Nina, som forelsker sig i moderens kæreste forfatteren Boris Trigorin. I det hele taget har næsten alle personerne i stykket det a h til, da de alle ønsker noget de ikke har/kan få.

Hvis man skal nævne noget positivt ved stykket, må det være lægen (Ole Møllegaard), læren (Jens Gotthelf) og tildels moderen ( Inge Sofie Skovbo), som dog skaber lidt afveksling i den noget tunge og lidt ensformige handling (ja jeg ved godt det er en tragedie, men man kan altså godt få for meget elende). Sceneskiftne er også lavet genialt, så man ikke er tvivl om det er et skuespil, øhh ja jeg ved godt det er et skuespil, men det er et skuespil i et skuespil. Det er skuespillerne der selv gør det, mens der bliver spillet høj musik (faktisk noget rigtig godt musik). Det med at det er et skuespil i et skuespil bliver også godt illustreret i starten og slutningen af stykket, men nu vil jeg jo ikke røbe for meget.

Men Christine nu må du jo se hvad du synes, jeg udlader ihvertfald at give smileys denne gang, da det faldt helt udenfor min smag
crazy.gif


Jette
grin.gif
 

Christine Callisen

Commodore of happiness and laughter
Re: Anmeldelser

Ha ha - jeg har fået mine biletter ændret til "Evita", og jeg kan så forstå at det måske er godt nok. Synes ikke lige din anmeldelse vakte min begejstring....
grin.gif
 

Jette

Rear Admiral of O Theatre & the 4 - 1 + a few more
Re: Anmeldelser

He he ja nu håber jeg da ikke jeg får skræmt alle folk væk
crazy.gif
. For stykket i sig selv var sådan set godt lavet og skuespillerne var også alle gode, men det var som sagt bare ikke lige min smag. Men vi har vel alle nogle forfattere vi kan lide og nogen vi ikke kan lide og ja jeg er nok mere til Shakespeare, Holberg, Oehlenschlager, brd. Presnjakov, Werdelin o.s.v.

I aften er det så Sange indefra der er på programmet, den tror jeg tilgengæld, lige falder i min smag
grin.gif


Hvis jeg skulle gi Mågen smileys, ville den få 4 ud af 6 mulige, jeg ville egentlig kun gi den 3, men det skal jo ikke gå ud over den, at det måske bare er mig der lider af smagsforvirring
crazy.gif


Til Københavnerne kan jeg da oplyse, at hvis de har mod på det, kommer Mågen også til København nogle dage, tror vist det er en gang i November.

Jette
grin.gif
 

Christine Callisen

Commodore of happiness and laughter
Re: Anmeldelser

Man kunne os godt tro forfatteren har haft en dårlig dag, når han har valgt at kalde et stykke for "Mågen". Det er som om navnet i sig selv, heller ikke virker overdrevent tiltrækkende!
crazy.gif
 

Jette

Rear Admiral of O Theatre & the 4 - 1 + a few more
Re: Anmeldelser

Han har nok kaldt det for Mågen, fordi Konstantin skyder en Måge i stykket, kan ikke lige huske om der var flere grunde til titlen
crazy.gif
.
På Aarhus teater havde de lavet et ret sjovt/fedt motto (de er åbenbart temmelig plaget af måger), kan ikke lige huske det ordret, men det var nogenlunde sådan her:

Er du også træt af Måger, så besøg Aarhus teater, der skyder vi en hver aften
grin.gif


Det kan også være lidt svært med titler. En af gangene jeg var i teatret, overhørte jeg 2 der snakkede om, at de skulle ind at se Kragen
shake.gif
grin.gif


Jette
grin.gif
 

Christine Callisen

Commodore of happiness and laughter
Re: Anmeldelser

Super motto - det kunne godt trække mig til!
cheers444.gif


"Mågen" og "Kragen" - Mon der er et stykke der hedder "Fiskehejren", har altid synes det er sådan et sjovt dyrenavn!!!
grin.gif
 

Jette

Rear Admiral of O Theatre & the 4 - 1 + a few more
Re: Anmeldelser

He he ja de havde da opfattet, at titlen var et fuglenavn
grin.gif


Det kan også være, at de er blevet lidt forvirret af plakaten til Mågen, for det er et billed af en stor hvid kat
grin.gif
, men oki det er selvfølgelig nok symbolsk, for moderen der sluger/kvæler Konstantin, med hendes egocentriske væremåde
crazy.gif


Mon der er et stykke der hedder "Fiskehejren", har altid synes det er sådan et sjovt dyrenavn!!!

Tror det ikke lige, men jeg ville da helt klart købe en billet, hvis det kom
grin.gif


Jette
grin.gif
 

Christine Callisen

Commodore of happiness and laughter
Re: Anmeldelser

Ja jeg er da os køber til en billet, til stykket "Fiskehjeren"!!! (Det lyder som sådan et stykke en Københavner kunne finde på at forfatte!)
grin.gif


Er der forresten nogen som har set "Showboat"?
Den var på Århus teater for 3 år siden - og det var virkelig et godt stykke, med mange gode sange.
Er specielt vild med sangene "Ol´ man river" og "Can´t help lovin that man"...
up.gif
 

Jette

Rear Admiral of O Theatre & the 4 - 1 + a few more
Re: Anmeldelser

Nej jeg har desværre ikke set Showboat
crazy.gif
, ser kun det der kommer på OT, synes det bliver lidt for dyrt og besværligt at tage til de andre teatre
frown.gif
.

Men nu har jeg så lige været inde til premieren på teaterkoncerten Sange indefra og det var noget af det fedeste jeg længe har oplevet
up.gif

Den får 7
grin.gif
grin.gif
grin.gif
grin.gif
grin.gif
grin.gif
grin.gif
ud af 6 mulige smileys
wink.gif
.

Stykket handler om folk der er kommet i fængsel, hvorfor de er havnet der, hvad de føler og hvor lidt der skal til for at det er den ene og ikke den anden der havner der.
Scenen er lavet skrå og der bliver bl.a. vist videosekvenser på gulvet/scenen, desuden bliver der også brugt skyggeteater (ellers ville det nok også have været lidt svært, at vise hvordan han gemmer de 2 mobiler, for det er ikke lommerne han bruger
whistling2.gif
). Ude i siderne er der lavet celler, så man får fornemmelsen af at være i et fængsel. Men i det hele taget er det utrolig godt lavet, med diverse effekter.

Selve stykket består selvfølgelig af en masse sange (med nogle tekster der svinger fra det sørgelige til det syrede) og ind imellem dem fortæller figurerne så bl.a. hvorfor de er havnet i fængsel, hvad gik der galt og hvordan de har det med det.

Det hele er en blanding af alvor og humor, jeg grinte ihvertfald så tårene løb
grin.gif
, men man forstår stadigvæk budskabet.

To af de sjoveste figurer (efter min mening), var hr Pedersen (Nis Pedersen), som fortæller at han havnede i fængsel, fordi han ikke kunne få et lån i banken og derfor gik hjem og malede hans søns laserpistol sort (men kun på den ene side), tog et par blomstrede badebukser på hovedet og cyklede ned til banken og røvede den. Den anden figur bliver spillet af Peter Plaugborg, som er havnet i fængsel fordi han bl.a. har slået hans plejemor ihjel og voldtaget nogen..... Oki jeg kan godt se det ikke lyder særlig sjovt, når man skriver om det, men det er hylende morsomt.

Så jeg kan kun sige, at man skal tage ind og se det, hvis man har mulighed og gerne vil se noget der får en til at tænke over tingene, men samtidig får en til at grine eller hvis man selvfølgelig bare vil høre noget kanon godt musik, med fremragende sangere.

Og hvis denne anmeldelse ikke har fristet nok, kan jeg da afsløre og hør nu godt efter Rune
wink.gif
, instruktøren (Mads) var iført pink jakkesæt til premieren, så kan det da ikke blive meget bedre
wink.gif
, det viser jo bare hvor god smag manden i spidsen har
grin.gif


Jette
grin.gif
 

Jette

Rear Admiral of O Theatre & the 4 - 1 + a few more
Re: Anmeldelser

Nå nu har jeg lige været inde og se det igen og det var lige så godt anden gang, i ved ikke hvad i går glip af
cool.gif
.

Hmm jeg havde troet at oplysningen om det pink jakkesæt havde lokket jer til
tongue.gif


Jeg har da lært en vigtig ting i dag..... Når i snakker med instruktøren, så sig ALDRIG at videosekvenserne lignede sumobrydere....
grin.gif

Forklaring: Det var videosekvenser med hans datter
blush.gif
ups, men det lignede altså sumobrydere fra anden række
whistling2.gif

Ja ja man kan hurtig komme til at dumme sig
banghead3.gif
, men oki han har da heldigvis humor
smile.gif


Jette
grin.gif
 

Christine Callisen

Commodore of happiness and laughter
Re: Anmeldelser

Jamen det lyder da til jeg virkelig bare sidder og går glip af en masse!
laugh.gif


Ikke særlig smart, det med sumobryderne.
grin.gif


Det kan være <font color="pink"> Rune </font> ikke har læst det med <font color="pink"> jakkesættet </font> . ELLER det kan også være at han HAR læst det, men han nu har så tralvt med at skaffe et magen til, at han ikke har tid til at skrive herinde!
smash.gif


- Christine (som skal ud og se Rent om kun 12 dage!!!)
banana.gif
 

Jette

Rear Admiral of O Theatre & the 4 - 1 + a few more
Re: Anmeldelser

Jep du går glip af en masse
cool.gif
, jeg er gået i gang med at planlægge, hvornår jeg kan komme ind og se den igen
grin.gif
. Nu kan du godt se hvorfor punkt 16 er så vigtigt, jeg er snart en fattig kvinde
crazy.gif
.

Nej min bemærkning var ikke lige den smarteste
crazy.gif
. Jeg nåede endda og sige det 2 gange
banghead3.gif
, før han sagde... Øh det er min datter du snakker om, jo jo så fik Jette lige stået og krummet tæer lidt og havde lidt svært ved, hvordan jeg lige skulle få mig reddet ud af den
whistling2.gif
, men de havde altså også trukket videosekvensen ud, jeg er nærsynet og jeg sad på anden række, hvor man ikke havde overblikket, så jeg må næsten være lovlig undskyldt
crazy.gif
.

Nå så er det derfor, man ikke har set så meget til Rune
tongue.gif
.
Jamen Rune fortvivl ikke, jeg kan da spørge ham hvor han har købt det, så du kan komme til at se lige så godt ud
wink.gif
.

Glæder mig da til at høre om Rent
smile.gif
.

Nå mon du snart får din fine nye titel

Jette
grin.gif
 

Jette

Rear Admiral of O Theatre & the 4 - 1 + a few more
Re: Anmeldelser

Øv så er det sidste gang jeg skal ind og se Sange indefra i morgen, der er det sidste dag den spiller, jeg kommer ski til at græde snot
bawling.gif
, den er bare så suveræn, så den burde være på programmet hver år
cool.gif
. Jeg har da også helt glemt at fortælle at lyden er fantastisk, der er bare styr på knapperne
tongue.gif
.

Hvad blev det egentlig til med anmeldelsen på Rent?

Jette
grin.gif
 

Christine Callisen

Commodore of happiness and laughter
Re: Anmeldelser

Nåeh ja, det har jeg helt glemt! Jeg var syg da jeg så den, så sad og hostede hele forestillingen væk...
Men nu skal jeg da lige komme med den anmeldelse:

”Rent” er en moderne omskrivning af den verdenskendte opera La Bohème, som foregår blandt unge bohemer i Paris i slutningen af 1800-tallet. ”Rent” foregår i New Yorks unge, pulserende kunstnerliv og har en klar reference til musicalen ”Hair”, som også sætter fokus på hverdagens figurer og skæbner lige uden for teaterlivet.

Personerne i ”Rent” lever med faren for aids, og modsætningen mellem på den ene side at ville leve det frie liv og på den anden side at have en alvorlig sygdom tæt inde på livet, skaber en situation af ukuelig ung energi blandet med vemod og melankoli. Grundtemaet - at få det bedste ud af livet, mens vi har det, bliver meget nærværende i lyset af, at komponisten og forfatteren Jonathan Larsson døde dagen før premieren i New York kun 35 år gammel.

PERSONLIGT, synes jeg at den var MEGET forvirrende og træls at finde rundt i..... det er ikke en klar historie som i f.eks. "Atlantis". Skuespillernu var RIGTIG gode til at synge, og det var egentlig det som gjorde jeg fik en god aften. Jeg synes ikke selve stykket er noget særligt, men sangene er rigtig gode. Min yndlings sang er "Seasons of Love" - den er desværre bare ikke til andet end at grine af, når teksten er oversat til dansk!

Jeg vil anbefale at huske en masse lommetørklæder, for der er lang tid til den første pause. Husk derfor også RIGELIGT med slik til at fordrive tiden med.

Jeg vil godt give den
up.gif
up.gif
up.gif
up.gif
ud af 6 mulige. Men det er KUN pga. sangene
 

Jette

Rear Admiral of O Theatre & the 4 - 1 + a few more
Re: Anmeldelser

Oki det lyder ikke som den helt vilde oplevelse, hvis man ligefrem skal have forsyninger med, til at fordrive tiden. Jeg har ikke set La Boheme, den går godtnok her i Odense i næste uge, men jeg kan ikke rigtig få taget mig sammen, til at gå ind og se en opera, jeg tror ikke lige det er noget for mig, så det næste jeg tager ind og ser bliver Pinocchios aske d 15. november. Var lige inde og se Sange indefra for sidste gang i går
bawling.gif
og det var jo fantastisk som sædvanligt
banana.gif
smile.gif


Jeg må igen lige rose lydmanden, han er simpelthen eminent, han har altid styr på tingene, en fantastisk fyr, ja jeg kunne blive ved
tongue.gif


Jette
grin.gif
 

Nalia

Commodore of History & Muses
Re: Anmeldelser

Jeg har fået omvendt flere "opera er ikke noget for mig" til "ejjj, det er længe siden jeg har været inde til en opera sidst"
laugh.gif

La Boheme er en god opera at starte med. En god idé inden man skal ind og opleve en opera er at læse lidt om den først. Så kan man indleve sig helt i musiken.

Er der nogen der kender til gode teaterforestillinger i hovedstadsområdet? Jeg er ret kræsen. Kommer fra en meget kritisk familie
grin.gif
 
Top