DSB, forsinkelser, aflysninger og prisstigning!

Nalia

Commodore of History & Muses
Jeg er en af de heldige indehavere af et 6 Zoners månedskort til DSB, HT og Metro, her i Hovedstadsområdet.
Jeg har ellers været et meget tålmodigt menneske. Tænkt ”når jeg ikke dette tog, kommer der et andet”. Jeg er også så heldig kun at bo 7 minutters gang fra stationen og det er en af dem hvor der køre et tog mod city, hvert 10 minut.
Men nu er selv jeg ved at være godt og grundigt træt af DSB og til dels også HT.
De sidste par måneder har der dagligt været problemer med togdriften. Ser vi bare på de sidste to dage (hele gårsdagen og denne morgen), er det for mit vedkommende blevet til spildtid, svarende til 350 kr. i arbejdsindkomst, Brutto. På halvanden dag! Ja undskyld men så kan jeg ikke se nogen besparelse ved at køre med det offentlige. Et 6 zoners månedskort er nu steget til 815 kr. pr måned, hvis jeg så er optimist og siger der kun vil være forsinkelser som dem i går, 6 gange om måneden, ja så bliver det til 2.315,00 kr.

Mit blod kogte da jeg nåede på arbejde i går. Jeg havde stået på stationen og ventet på et tog i over 30 minutter, uden at kunne stole på de få informationer der kom over højtalerne. Først blev toget jeg skulle med, aflyst. Det næste startede med at skulle ankomme til tiden, men så stoppede den på ”Ankommer om 5 minutter” og blev der i godt 10 minutter!
Det blev så ikke bedre af, at det blev meddelt at dette tog så ikke ville stoppe ved de næste 3 stop, da det var forsinket. Det vil sige at halvdelen af de mennesker der havde stået og ventet sammen med mig, ikke kunne tage med det, men måtte vente på det næste forsinkede S-Tog.
Da jeg så endelig nåede frem til mit arbejde, var en tur der iflg. DSB´s rejseplan skulle tage mig 25 minutter endt op i over 1 times ”udflugt”. Da jeg så skulle hjem igen, var der forsinkelser på 10-15 minutter…
I morges var det nogenlunde det samme. Min rejse varede dog ”kun” 50 minutter.

Nu er jeg heldigvis ikke en af de mange pendlere, der strandede på stationerne sidste fredag 20/1-06. Jeg kender dog flere der ikke kunne komme hjem, da togdriften blev indstillet og HT stoppede med myldertids-driften på trods af dette.

Det ender nok med, at jeg køber en bil igen.
 

Rune Vejby

Commodore of Water Music
Udtrykket "træls" er det første jeg kommer til at tænke på i relation til DSB
smile.gif

Jeg tror at mange mennesker kender til din frustration, Nalia. Jeg har også tit tænkt på de studerende, som skal til eksamen, og er afhængige af offentlig transport. Man skal jo nærmest tage afsted 4 timer inden eksamen for at være nogenlunde sikker på at nå frem i rette tid
wink.gif
.... så kan det næsten bedre betale sig at spadsere.....
 

Nalia

Commodore of History & Muses
Jeg sad også og tænkte på de studerende i sidste uge. Jeg har selv prøvet at skulle til eksamen og tro jeg ville komme i god tid, men nej, jeg var der 10 min. før jeg skulle ind.
Det er hellere ikke sjovt at sidde i Metroen og vente og ingen info få om, hvorlænge man skal sidde nede under jorden i en mørk tunnel.

I dag blev jeg så kun 12 minutter forsinket!
 

Nalia

Commodore of History & Muses
For 2 måneder siden fik jeg for alvor nok af DSB, så jeg købte en fin lille Vw Polo Classic. Dejlig bil. Hun er min mit livs lys, når jeg ser hende stå der og vente på mig om morgenen :angel:

Jeg må sige at jeg fortryder at jeg ikke købte en bil for længe længe siden. Det kan varmt anbefaldes.
 

Rune Vejby

Commodore of Water Music
OK, så kunne du ikke klare det længere...... Kan sagtens forstå det! Så er det nu du skal begynde at klage over benzinpriserne ;)
 

Nalia

Commodore of History & Muses
Der kommer vel et tidspunkt hvor jeg lyder som alle andre bilister, men for tiden kan jeg kun se positivt på det. Jeg bruger færre penge på transport end da jeg skulle betale for et månedskort og er samtidig mere fri :)

Jeg har en evne til at tanke benzin, når den er nede i pris. I dag fik jeg fyldt tanken til 9,37 kr. literen. Den har været under 10 kr stort set hver gang :grin:

Vi valgte at tage toget hjem fra en middag i sidste uge. Toget var fyldt med fulde teenagere der var støjende og vi var meget trætte i hovederne da vi kom hjem. Et par dage efter valgte vi at tage en taxa hjem fra byen.
 
Top