Kommentar til krigen i Irak

Frederik Magle

Administrator
Staff member
Regulator
Så er krigen mod Irak indledt. Det lykkedes ikke at opnå en fredelig løsning på konflikten, hvilket jeg beklager meget! Der er ingen tvivl om at verden (og ikke mindst Irak) er bedre stillet uden den brutale diktator Saddam Hussein ved magten. Meget tyder også på at der kun var to mulige udgange på konflikten på langt sigt.

De umenneskelige sanktioner mod Irak kunne ikke opretholdes ret lang tid endnu. De ramte udelukkende civil-befolkningen - Saddam og hans tro væbnere skulle nok hytte deres eget skind. Sanktionerne ville kun kunne ophæves hvis Irak blev beviseligt afvæbnet for såkaldte masse-ødelæggelsesvåben. En sådan afvæbning kunne ske via intense våben-inspektioner og diplomatisk pres (bakket op med reelle militære trusler), men ville ikke nødvendigvis føre til fjernelsen af Saddam og hans regime (såfremt de accepterede afvæbningen og gjorde reelle indrømmelser). Alternativet var en desideret angrebs-krig, som vi ser nu.

Det svære spørgsmål er så om det er den rigtige løsning der blev valgt. Det kan kun tiden vise. Personligt håber jeg det bedste men frygter meget stærkt det værste. Det værste vil være en blodig kamp med svære civilie tab, samt en generel opblussen af konflikterne i mellemøsten. I det tilfælde vil angrebs-koalitionen have fejlet (uanset om de fjerner Saddam eller ej), og konsekvenserne være alvorlige. USA og England (med den danske regerings uforbeholdne støtte) spiller højt spil med millioner af menneskers liv og helbred. De må tage deres del af ansvaret hvis det går galt!

En succes vil derimod være en hurtigt overstået krig med minimale civile tab (eventuelt et internet kup mod Saddam Hussein) efterfulgt af en koncentreret genopbygning af Irak - UDEN griske tendenser! Iraks ressourcer må tilhøre det irakiske folk - ubetinget! Samt fornyet (og konstruktiv) indsats i den israelsk-palæstinensiske krise. Hvis det lykkes vil jeg naturligvis glæde mig over det gode resultat. Alt andet ville være kynisme af den værste art! Jeg tvivler desværre på at det kommer til at gå så godt.

Havde det stået til mig, var der givet mere tid til våbeninspektørerne (som de selv bad om) og arbejdet hårdere for en fredelig langtidsholdbar løsning. Lad os håbe at jeg tager fejl!

-Frederik Magle
 
D

**DONOTDELETE**

Guest
Desværre tog du fejl, som mange af os.
Nu er der kun håbet om en hurtig udgang af grusomhederne. men håbet er som bekendt lysegrønt, men det lever da, Gud bedre det. Venlig hilsen
Mette Ørstedgaard
 
D

**DONOTDELETE**

Guest
En krig mod Irak var uundgåelig! Saddam havde fanden som sin højre hånd og han mishandlede irakerne. Han måtte stoppes

Det her er hvad han er:
devil.gif


Han burde blendes og hældes på glas
whistling2.gif


Det mener jeg!!! <font color="red"> </font> <font color="red"> </font>
 

Nalia

Commodore of History & Muses
At han er et har myrdet store dele af den kurdiske befolkning og ham og hans sønner har tyranniseret befolkningen er der slet ingen tvivl om. Jeg har i mange år ønsket dem i helvedes evige flammer.
Det der bekymre mig er at krigen blev indledt på – lader det til- falske grundlag.
Hvis vi siger ”Dum mand, ham og hans befolkning erklærer vi krig” har vi bombet os tilbage til middelalderen.
Jeg sad og kom til at tænke på ridderne der drog i korstog, da Bush holdt sine taler. En af mandens nærmeste rådgivere er jo en præst der prædiker om dødssynden homoseksualitet og imod kvindernes ret til at for fortaget en abort.
Hvor er vi, når vi sender vores soldater i krig på falske grundlag? Hvordan ville du have det, hvis det var dig der sad hjemme og så billeder fra et land hvor din datter eller søn kæmpede for at finde masseødelæggelses våben for 12. måned i træk og intet finder. Flere venner er blevet sent hjem i sorte sække og kontrakten havde lydt på 6 måneder, men det trækker lidt ud….

Ja han skulle væk. Ingen tvivl om det. Men er der gjort nok insider arbejde til at det kan lykkes at skabe et nyt demokratisk land? Se blot hvad der er sket inden for det sidste døgn!
Vi i vesten har pænt haft lukket vores øjne for hvad der har foregået i Irak og nabolandene de sidste 20 år. Uha, husk olien. Da det blev truet, gik vi i krig for at rede Kuwait, eller var det olien…Men så kom der terror til vores del af verden og nu skal alle redes!!
Vi må huske at befolkningen er vænnet til at blevet ”ledet” og ikke er vant til at skulle tænke selv. Det bliver en meget svær tid fremover. Nu har vi besat deres land, nu må vi genopbygge det og lære dem hvad demokrati er. Men giver det lige så mange stemme som at stå og tale til soldaterne og være en ægte patriot og krigshelt!

Bare lige hvad jeg mener. Ytringsfrihed længe leve
smile.gif
 
D

**DONOTDELETE**

Guest
Den mand skulle aldrig have været født
han var dog den værste
Han var en ..... <font color="black"> </font> det var han nemlig
 

corno

Vice Admiral of Notes, Dots & at times also Slurs
Sr. Regulator
vil ikke modsige noget af det her skrevne... men *suk* - er det ikke muligt at formulere lidt mere end de enkelte linier af, i bund og grund, ligegyldig snik snak... - det er svært, for ikke at sige umuligt, at diskutere på denne baggrund...
 
Top