Rytmisk Musikuge, Silkeborg Højskole 2009

Frederik Magle

Administrator
Staff member
ADMINISTRATOR
Regulator
Den 15.-16. juli var jeg atter årets gæstedirigent under Rytmisk Musikuge på Silkeborg Højskole. Det er 5 år siden jeg sidst besøgte højskolen, den gang også som gæstedirigent ved Rytmisk Musikuge. Pudsigt nok er det jo også 5 år siden at første-satsen af Cantabile blev uropført.

I år havde jeg valgt at komponere et nyt værk, baseret på temaet fra mit klaverstykke Sunset (der kan købes her ;)). Det nye stykke fik tekst af Mimi Heinrich og kom passende nok til at hedde »Solnedgang«. Der er tale om såkaldt "crossover" musik, hvor jeg blander "rytmisk musik" med "klassisk" kompositionsmusik. Foruden koret instrumenterede jeg det for klaver, keyboards (hhv. "strygere" og "messingblæsere"), guitar, bas, trommer og slagtøj.

Sikken en dejlig oplevelse det var at arbejde med de knap 100 engagerede og veloplagte korsangere og musikere. En fantastisk respons - også fra publikum ved koncerten i Silkeborg Kirke. Det blev en rigtig god opførelse og en god oplevelse for mig, og - det er mit indtryk - også de medvirkende. Sangerne var amatører, men opførelsen blev på ingen måde amatørisk.

Bortset fra det er Silkeborg Højskole et herligt sted hvor der hersker en rigtig god stemning i smukke omgivelser.

-Frederik
 

Buttercup89

New member
På korets vegne kan jeg sige at det var fantastisk at arbejde med dig, og det er dejligt du ikke fandt os amatøragtige :p. Det havde været umuligt ikke at leve sig ind i musikken, med den gejst du dirigerede med. Jeg tror roligt jeg kan sige at vi alle er dybt taknemmelige for den enestående mulighed vi fik.
 

Frederik Magle

Administrator
Staff member
ADMINISTRATOR
Regulator
Tusind tak, Josephine! :)

Det var en fornøjelse at arbejde med Jer.

Bedste hilsener,
Frederik
 
Top