Hjælp til noder

Nalia

Commodore of History & Muses
Jeg har måtte erkende at det er på tide at jeg lære at læse noder.
Jeg har sunget siden jeg var 8 år, men tro det eller jeg, jeg har ikke fået lært at læse noder
blush.gif
Jo jeg står med noder når jeg synger og jo jeg følger dem, men spørg mig ikke hvad der er et s eller a eller hvad de nu hedder…
Så jeg må i gang med at lære at læse
grin.gif
Men hvordan starter jeg? Er der nogle bøger jeg kan låne/købe i kan anbefale?
Håber i kan hjælpe/ Rie
 

Trebbien

Commodore of Choirs, Charm and Codes
Hej Rie,

Der er mange begynderbøger indenfor både klaver og blokfløjte, som giver en god indføring i noderne, deres navne og værdier (rytme og længde), og hvis ikke du kan noget på forhånd, tror jeg det er et godt sted at starte. Jeg kender ikke lige til nogen bøger, der kun omhandler noderne (uden at være koblet til et instrument), men jeg har også kun god erfaring med at bruge informationerne fra disse klaver- og blokfløjtebøger, når jeg underviser eleverne i musik. Iøvrigt er det rigtig dejligt at kunne spille noderne på klaver, når man lærer en ny sang via noder (jeg synger selv en del) så jeg ville anbefale dig at gå i gang med en nybegynder klaverbog.
Rigtig god fornøjelse! Måske andre har andre gode forslag ?

smile.gif
Birgitte
 

Nalia

Commodore of History & Muses
Hej Bigitte

Jeg har længe tænkt på at begynde at spille et instrument. Så kommer alle de dårlige undskyldninger, tid, økonomi osv:)
Jeg har et fint gammelt klaver, som jeg har haft stående hos mine forældre i mange mange år. Jeg har overvejet at rokkere rundt på møblerne i min stue (har meget meget lidt plads *S*) så der kan blive plads til det. Det er jo synd og skam at have et klaver stående ubenyttet og forladt i et tomt værelse.

Jeg har næsten fået overbevist mig selv om, at det må være det, jeg må gøre. Når jeg begynder at lære noderne, skal det nok gå stærkt. Jeg håber så bare, at mine naboer vil bære over med mine første krampagtige forsøg :-D
Nu må jeg så finde en nybegynder klaverbog og prøve ikke at gå i panik over min manglende viden :-D

Hilsner fra Rie
 

Trebbien

Commodore of Choirs, Charm and Codes
Hej Rie!

Dejligt at høre, at du kunne bruge mit svar til noget.... Og det lyder da som en rigtig god ide, at få klaveret hjem, når nu du har et!
smile.gif
De fleste naboer (også selvom vi jo er nogle der bor i lejlighed, hvor der jo altid er forholdsvist lydt) plejer vist ikke at brokke sig over, at der bliver spillet, hvis bare man gør det på tidspunkter, hvor man også kunne finde på at bruge en boremaskine o.s.v.
grin.gif
Det gør det også 100 gange nemmere at blive dygtigere på forholdsvis kort tid, i stedet for at skulle ud, hver gang man skal øve sig. Jeg vil ønske dig rigtig meget held og lykke med at lære noderne (og at spille klaver)....og panik endelig ikke, når du synes det står stille, og du ikke rigtigt kommer videre, - det er nærmest en naturlov inden for alt! Jeg er klar med opmuntringer, når du kører fast..!!
wink.gif

Hvis du mangler et nr. på en forholdsvis billig klaverstemmer, siger du bare til. Han flytter også klaverer. Men forhør dig gerne rundt, for jeg tror sådan nogle folk varierer rigtig meget i pris...

Spændende, Rie! God beslutning du har taget dig, - det tror jeg ikke du kommer til at fortryde!
cool.gif


KH Birgitte
 

corno

Vice Admiral of Notes, Dots & at times also Slurs
Sr. Regulator
Det bedste man kan gøre ved "manglende viden" er at spørge løs. - Så hvis du støder ind i problemer så siger du bare til. - Der er måske nogle der har haft samme problem eller som på anden måde har løst det, og så er der jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken hver eneste gang man skal til at lære noget nyt.
smile.gif


Held og lykke med spilleriet, ser frem til at høre mere om dine forsøg udi node-lærdommen...
smile.gif
- og hvem ved... en koncert i tivolis eller radioens koncertsal en dag
wink.gif
hehe
 

Nalia

Commodore of History & Muses
Nu skal jeg lige have klaveret hjem. Det er så også den sidste undskyldning*G* Så skal jeg nok skrive HJÆLP her når klaveret siger blong i stedet for bling*G*

Tivolis Koncertsal har jeg stået og kæmpet med sceneskræk et par gange, det næste må så blive Radioens, men om det bliver på klaver...
grin.gif
/Rie
 

hornsalvig

New member
da andre har hjulpet dig godt fra start, vil jeg ikke skrive synderligt meget her. Blot bekræfte, hvad du allerede er i gang med.
Klaveret har nemlig den åbenlyse fordel frem for så mange andre instrumenter man kan begynde at spille på, at tonerne på instrumentet simpelthen er stillet op foran dig på en logisk grafisk måde. Du kan både se de toner du skal spille, men også dem du skal springe over, hvilket giver dig en fysisk fornemmelse af selve intervallerne. Noget man har god brug for, ikke mindst som sanger, der ikke har noget "resonnerende" indstrument til at hjælpe dig med at få den rigtige tone

salvig
 

Nalia

Commodore of History & Muses
Det er en lykke at jeg har et klaver. Nu har det stået og "fundet sig tilretter" i min stue i tilpas mange uger til at det kan blive stemt.
Nu skal jeg så finde logikken i det med noderne
grin.gif

Det hjælper på det. Jeg har bidt det meste skam i mig og spurt, når jeg har været helt blank. Det er lidt underligt at være omgivet af folk, for hvem det er det naturligste i verden at læse noder. Nogle har jo læst noder lige så længe de har kunnet deres skole ABC.
Men jeg er fortrøstningsfuld. Jeg har sat mig et mål og så kan jeg ikke stoppes
smile.gif

Nalia
angel.gif
 

**DONOTDELETE**

Guest
hej jeg leder efter nogle noder.. men jeg kan ikke finde nogle..jeg går til klaver og jeg gider ikke og spille noget af det gamle vi spiller lige nu.. så jeg prøver aT FINDE NOGET NYT.. MEN KAN IKKE RIGTIG FINE noget.. hjælp mig...!!! hilsen mig
 

corno

Vice Admiral of Notes, Dots & at times also Slurs
Sr. Regulator
Jamen hvad for noget vil du gerne spille?
Hvad med at prøve at gå på biblioteket, det er nok det letteste.

Du må meget gerne blive et medlem herinde, eller i det mindste skrive dit navn når du laver et indlæg. Det er normalt god kotume. Det er ikke alle der gider at bruge tid på at svare et anonymt indlæg.

Men hvis du kan komme med nogle indikationer af i hvilken retning den musik du gerne vil spille, hvor længe du har spillet, hvad du evt. har spillet før, så vil det i højere grad være muligt at hjælpe dig med at finde noget andet.
Det bedste ville jo selvfølgelig være at du snakkede med din klaverlærer om det, da han eller hun er den der bedst ved hvilke alternativer der er ud fra hvad du har spillet ellers. Der er heller ikke noget sjovt ved at få stukket en sonate af Beethoven eller en vals af Chopin i hånden hvis man ikke har en jordisk chance for at spille den.

Mvh,
Thomas/corno
 

Christine Callisen

Commodore of happiness and laughter
Nu vil jeg os lige benytte lejligheden til at spørge om nogen... kender en side eller et godt sted at søge efter sangtekster / akkorder. Specielt til stykker fra musicals og lign.?
pray.gif


Mvh. Christine
laugh.gif
 

corno

Vice Admiral of Notes, Dots & at times also Slurs
Sr. Regulator
generelt er råd i sådanne tilfælde... brug google.dk og søg på det du leder efter... tekster = lyrics og akkorder = chords eller tabs... så en søgning på "lyrics tabs" og så evt. et navn på en sang eller kunstner som man vil lede efter...
 

Christine Callisen

Commodore of happiness and laughter
Mange tusind tak - det hjalp allerede
up.gif

Nu vil jeg gå ned og flippe ud på tangenterne - KOM AN FREDE!!!
smash.gif


- Christine
laugh.gif
 

corno

Vice Admiral of Notes, Dots & at times also Slurs
Sr. Regulator
glimrende... - god fornøjelse med tangenterne så...
wink.gif
 

Christine Callisen

Commodore of happiness and laughter
Lige et spørgsmål til: Er der NOGEN der kan fortælle mig hvad filmen om mozart hedder..... Har simpelthen glemt det... og står og skal bruge den!

- Christine
 

Christine Callisen

Commodore of happiness and laughter
Og, og, og - hvis der står E med et lille ø opløftet, hvilke tangenter/ noder - whatever - snakker vi så om?

- Christine
 

Christine Callisen

Commodore of happiness and laughter
Undskyld, jeg skylder nok lige en forklaring på min pludseligt opståede lyst på viden....
nut.gif

Jeg er ved at skrive en musik opgave.... i den kommende uge skal jeg skrive opgave.
whistling2.gif
 
Top