H.K.H. Prins Henrik (1934-2018)

Jeg vågnede op idag til den meget sørgelige nyhed at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er afgået ved døden.  Det bringer mange minder frem, alle som een gode. Jeg kendte H.K.H. Prins Henrik som et levende, farverigt, humoristisk, men også meget nuanceret og reflekterende menneske.

Jeg havde den ære og fornøjelse at arbejde indgående med Prinsens digte, først og fremmest flere af digtene fra hans digtsamling ‘Cantabile’, som jeg komponerede min symfoniske suite ‘Cantabile’ over. Suiten blev uropført i hhv. 2004 og 2009 af DR SymfoniOrkestret ved festkoncerterne i anledning af Prinsens 70- og 75års fødselsdage. Det var et projekt der tog mere end 6 år i alt, og i løbet af den periode kom jeg i dybden, langt ned i lagene af hans digte – ikke mindst ved mange kreative møder med Prinsen. Bl.a. den proces gav mig en endnu større respekt for Prins Henriks ægte talent som digter, og hans ligeledes store forståelse for musik. Prins Henrik var simpelthen et musikalsk menneske.

Ære være H.K.H. Prins Henriks minde.

Prins Henrik og Frederik Magle
Sammen med H.K.H. Prins Henrik under arbejdet med Cantabile i mit daværende midlertidige studio (2005)

 

 

Uddrag fra “Nuit Mélodique” fra 2016 (med tekst fra H.K.H. Prins Henriks digt af samme navn), sunget af sopranen Yosra Zekri med Danmarks Underholdningsorkester (dirigent: Eric Sprogis)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top