Det Kongelige Kapels Fanfare

Mit nyeste værk, Det Kongelige Kapels Fanfare, bestilt af Det Kongelige Kapel som orkestrets officielle fanfare, er blevet uropført idag i anledning af Hendes Majestæt Dronningens 80-års fødselsdag.

Uropførelsen skulle oprindeligt have fundet sted ved den galla-forestilling, der var planlagt til at finde sted på Det Kongelige Teaters Gamle Scene den 14. april, men da den blev aflyst på grund af corona-virus, blev det istedet besluttet at optage fanfaren på video og afspille den for Dronning Margrethe som en fødselsdagsgave fra Det Kongelige Teater på selve dagen.

Videoen er optaget af musikerne selv på mobiltelefoner, hver for sig, i deres egne hjem (bortset fra paukisten og slagtøjsspilleren, som fik lov til at optage på teatret) uden at de kunne se eller høre hinanden, men at resultatet er blevet godt trods omstændighederne, skyldes naturligvis de fremragende musikere (og teatrets dygtige tekniker).

Det er ære for mig at have fået denne bestilling på at komponere Det Kongelige Kapels Fanfare og få uropført værket som en gave til H.M. Dronningen på hendes 80-års fødselsdag!

Videoen med fanfaren kan ses på Det Kongelige Teaters streaming-hjemmeside: KGL Xtra og på YouTube:

Orkesterbesætningen er 3 trompeter, 2 horn, 2 tenorbasuner, 1 basbasun, tuba, pauker og slagtøj (optaget på videoen med dublering af hornene samt en ekstra trompet, hvilket fanfaren er komponeret til at kunne udvides med).

Det medvirkende musikere fra Det Kongelige Kapel er:

Trompet: Jeppe Lindbjerg Nielsen, Nikolaj Viltoft, Lars Husum og Jonas Wiik
Horn: Ola Nilsson, Claudio Flückinger, Pall Solstein og Constantin Glaner
Basun: Kasper Thaarup, Lars Haugaard og Jonathan Goodwin
Tuba: Lars Holmgaard
Pauker: Henrik Thrane
Slagtøj/janitshar: Mads Drewsen

Video og lyd er redigeret af Sebastian Eskildsen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top