F-35 Rollout – Ny Fanfare

I morgen, onsdag den 7. april, er en stor dag for det danske Flyvevåben. Det er nemlig dagen hvor Danmark officielt får overdraget det første af de nye F-35 jagerfly, som vi har bestilt. Den største investering i Danmarkshistorien!

Det foregår ved en såkaldt “rollout”-ceremoni som starter kl. 16, og på selve højdepunktet af ceremonien; øjeblikket hvor man ser flyet for første gang og det bliver “rullet frem” – vil mit nye værk Fanfare and Anthem “Skyward” (”Himmelvendt“) blive spillet!

Opdateret: Fanfare and Anthem ”Skyward“:

Ceremonien foregår hos Lockheed Martin i Texas, USA, men grundet corona-situationen er musikken blevet indspillet på forhånd af Prinsens Musikkorps, dirigeret af Peter Ettrup Larsen, og vil blive afspillet med video under ceremonien. Rollout-ceremonien bliver også streamet og kan ses her (Opdateret: Fanfaren begynder 43:40):

Jeg fik opgaven med at komponere musikken lige før jul sidste år og blev færdig med den i begyndelsen af februar, i tide til at den kunne blive indspillet den 23. februar. Det foregik i Musikhuset ALFA i Års i Nordjylland med særlig tilladelse fra Forsvarsministeriet og under meget strenge regler med dobbelte corona-tests for alle personer der var til stede.

Man kan læse mere om rollout-ceremonien og de danske F-35 fly på Forsvarsministeriets hjemmeside.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top